Petak, 10. svibnja 2024.

Kopić nakon pobjede: Slaven Belupo nije za otpis!

Slaven Belupo sinoć je razveselio ljubitelje nogometa. Na koprivničkom Gradskom stadionu s više nego lijepih 4:0 pobijedio je goste iz Zaprešića, momčad Intera.

Pobjedom je više nego zadovoljan trener Željko Kopić koji je Radio Dravi jutros rekao:

Moram odmah reći da zamjeram onima koji uopće misle da je Slaven Belupo za otpis. Sretan sam naravno da smo dobili utakmicu. Naravno da nije ugodno kad imaš dulji period bez pobjede, iako sam ja tu situaciju cijelo vrijeme vidio stabilnom – znači da smo momčad koja ne gubi utakmice, koja je uvijek tu negdje i vidio sam da nam samo treba ona točka okidanja da sve krene na bolje.

Kopić je podsjetio da je Slavenu cijeli prošli tjedan bio dobar. Nakon poraza protiv Hajduka, Slaven se brzo vratio u kvalitetan ritam.

Uzeli smo bitan bod u Osijeku, vratili smo se s jako teškog gostovanja u Šibeniku gdje smo izborili prolazak u Kupu i ova je sinoćnja pobjeda pravi šlag na tortu ovoga dobrog tjedna te ujedno i dobra baza za nastavak prvenstva.

Trener Kopić za ovu pobjedu zaslužnom drži cijelu momčad koja je u svim fazama igre dobro funkcionirala, a sretnim ga čini da su upravo mladi igrači pokazali svoju vrijednost i kvalitetu:

Mogu reći da sam sretan što sve veći broj mladih Slavenovih igrača dobiva priliku. Vinko Međimorec već je standardni igrač. Tu je Brlek, a ušao je i Jambor. Posebno sam sretan zbog malog Davida Arapa što je prve minute u prvenstvu ove godine naplatio i lijepim golom. To je nešto što me čini sretnim – vidjeti mlade igrače da rastu, dobivaju minutažu i odgovaraju na kvalitetan način.

Farmaceuti nisu imali puno vremena za slavlje. Od jutros su u režimu redovnog treninga jer su počele pripreme za iznimno tešku utakmicu u kojoj će u subotu igrati protiv Zagreba. Iako je riječ o posljednjeplasiranoj momčadi bez ijedne pobjede, Kopić upozorava da je riječ o kvalitetnoj ekipi koja je uvijek spremna na iznenađenje.

zatvori