Subota, 27. travnja 2024.

Ivan Dračar pozvan u seniorsku atletsku reprezentaciju Hrvatske

Lijepa vijest stiže nam iz Atletskog kluba Koprivnica – junior Ivan Dračar pozvan je u Hrvatsku seniorsku atletsku reprezentaciju!

– Poziv u reprezentaciju čini me ispunjenim – sretno kaže Ivan. – To mi je poticaj da dalje sudjelujem u atletici. To je za mene velik uspjeh, a nadam se i još većima. Zahvaljujem, naravno, svom treneru Zoranu Žiliću koji je u velikoj mjeri zaslužan za moje rezultate.

19-godišnji Ivan u koprivnički je atletski klub stigao iz dalekog Imotskog. – Imotski me nije podržavao i tamo nisam imao nikakav poticaj – kaže. – Na jednoj utrci sam upoznao Zorana, on mi je savjetovao da se učlanim u AK Koprivnica i ja sam to prihvatio.

– Ovo je veoma velik uspjeh za Atletski klub Koprivnica koji se uglavnom nalazi u sjeni “velikih” sportova i ne pridaje mu se baš velika pažnja – istaknula je Sonja Rušak, tajnica AK Koprivnica. – Svi smo sretni i ponosni na našeg Ivana, na njegov marljiv rad i trud.

Ivan je drugi član AK Koprivnica kojemu je pripala ova čast – prvi je bio njegov trener Zoran Žilić. U klubu očekuju da naredne godine u reprezentaciju bude pozvan i netko od mlađih atletičara s kojima se vrlo ozbiljno radi. Inače, ovo je tek druga godina kako su koprivnički atletičari formirali novu seniorsku ekipu. – S obzirom na to da je Ivan još uvijek junior, na njega nema velikog rezultatskog pritiska – napominje tajnica Rušak. – Već i sam poziv u reprezentaciju velik je uspjeh za njega i za naš klub.

Ivan će svoj prvi reprezentativni nastup imati već 22. studenog u Vrbovcu, na Prvenstvu Balkana u krosu.

zatvori