Petak, 26. travnja 2024.

Darko Rep vraćen na posao, ali na drugo radno mjesto

Darko Rep, bivši načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke, koji je udaljen s dužnosti jer je uzrokovao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, ponovo je počeo raditi.

Kako je Radio Dravi pojasnila Služba za odnose s javnošću MUP-a, Prvostupanjski disciplinski sud u Zagrebu Repu je zbog teže povrede službene dužnosti izrekao disciplinsko-novčanu kaznu. Novčana kazna je u visini 15% od posljednje plaće isplaćene za puni mjesec na radu, i to na vrijeme od tri mjeseca. Također je razriješen dužnosti načelnika Policijske uprave te je raspoređen na radno mjesto policijskog službenika za poslove zaštite granice u Službi za granicu.

Na pitanje kada je u planu imenovanje novog načelnika, iz Policije su pojasnili da je Zakonom o policiji propisano da se slobodna radna mjesta rukovodećih policijskih službenika oglašavaju putem internog oglasa, te da radom Policijske uprave koprivničko-križevačke trenutno rukovodi Marijan Kirin, ovlašten za obavljanje poslova načelnika. Iz Odnosa s javnošću MUP-a priopćili su nam da zasad ne raspolažu informacijom kada se planira raspisati interni natječaj za novog načelnika Policijske uprave.

zatvori