Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: Tehničar utrpao šest komada Dravi, Tomislav slavio u Drnju

Odigrane su utakmice 9. kola Prve i Druge županijske nogometne lige te 8. kola Trećih liga.

U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi vodeći je Tehničar ugostio Dravu iz Novigrada Podravskog koja je bila neporažena u prethodna četiri kola. Možda je i bilo neke neizvjesnosti u početku utakmice, no domaći su stisnuli gas i napunili do vrha mrežu gostiju. U redovima domaćih raspoloženi i precizni su bili Hudak dva puta, Markušić, Lovrek, Tihelka i Labaš – opširnije o susretu pročitajte ovdje.

Drugoplasirana Mladost je bila uspješna u gostima kod Sloge i bit će zanimljivo sljedeće kolo u Kloštru Podravskom gdje gostuje vodeći Tehničar. Jedini zgoditak, vrijedan tri boda, postigao je Željeznjak.

Križevci su upisali drugu pobjedu u nizu, pobijedivši Panoniju u Peterancu koja ne pamti ovako loš start, ali i loše razultate. Dvostruki strijelac bio je Višak, jednom su mrežu domaćih pogađali Stubičan, Jandrašec i Selanec.

Bratstvo je upisalo nova tri boda. Pobijedili su danas neprepoznatljive Legrađane, što naravno ne umanjuje dobru igru domaćih i zasluženu pobjedu. Najbolji pojedinac u redovima domaćih Roščić, osim što je bio strijelac, bio je i asistent za vodeći zgoditak Kureka.

Oslabljena neigranjem nekolicine glavnih igrača, Drava je u Podravskim Sesvetama poražena od Žabljana zgodicima Sičaje, Lepčića, Dubraveca i Kolarića.

U prekodravskom derbiju Prekodravac i Fugaplast miroljubivo su podijelili bodove. Iako su gosti nastupali bez dvojice najiskusnijih igrača, Volfa i Galinca, uspjeli su povesti već u drugoj minuti zgoditkom Sabolića iz kaznenog udarca. Domaći su izjednačili zgoditkom Kopričanca u 34. minuti igre.

Molve su podijelile bodove s Osvitom na domaćem terenu. Zgoditke su postigli Lovković za domaće i Krištofić za gostujuću ekipu.

Prva ŽNL – 9. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974 – Drava Novigrad Podravski 6:0
Podravske Sesvete: Drava – Tomislav Sveti Ivan Žabno 0:4
Peteranec: Panonija – Križevci 0:5
Koprivnički Ivanec: Sloga – Mladost Kloštar Podravski 0:1
Kunovec: Bratstvo – Graničar Legrad 2:0
Molve: Mladost – Osvit 1:1
Ždala: Prekodravac – Fugaplast 1:1

Redoslijed: 1. Tehničar (23); 2. Mladost KP (21); 3. Prekodravac (15).

Druga ŽNL

U Drugoj ŽNL, Miklinovec je upisao peti uzastopni poraz i šesti u dosadašnjem tijeku prvenstva: gosti iz Mokrica Miholečkih slavili su s 2:1. Iako su Miklinovčani vodili do pred sam kraj susreta i imali nekoliko prilika za osvajanje tri boda, Hrvatski bojovnik u samoj završnici utakmice iz dvije gužve postigao je dva pobjedonosna gola.

Drnjančani su uspjeli ostvariti pobjedu na svom terenu protiv danas slabe Tehnike. U čvrstoj i borbenoj utakmici domaća je ekipa sa raspoloženim Bačijem i Kašićem uspjela poraziti goste iz Koprivnice. Prvo poluvrijeme proteklo je u čvrstoj i izjednačenoj igri, ali u drugom poluvremenu Tehnika se raspala i Drnjančani su njihove greške s lakoćom kažnjavali za visoku i zasluženu pobjedu.

NK Tomislav – NK Tehnika 5:1 (1:1)
Drnje; Igralište NK Tomislava; gledatelja oko 150
Sudac: Halaček (Virje)
Stijelci: 1:0 Bači (18); 1:1 Halusek (28) 11m; 2:1 Žuljić; 3:1 Kašić (70); 4:1 Kašić (84); 5:1 Fonjak (87)
Žuti kartoni: Premec, Bači(Tomislav); Štefanec, Jadan, Ban(Tehnika)
Crveni kartoni: –

NK Tomislav:
Ilić, Kesteli, Varga J (Virovec), Kragulj, Vezjak, Virovec, Bos (Fonjak),Premec, Dombaj, Bači (Mraz), Sobota (Kašić), Žuljić (Širić)
Trener: Dombaj

NK Tehnika:
Posavec, Plahinek (Valent), Milić, Horvat, Bojanić (Jadan), Hren, Štefanec (Balija), Ban (Halusek De), Halusek D, Čiković (Jajetić), Peroković
Trener: Jug

U Herešinu je Ferdinandovac bio bolji od Omladinca zgoditkom Peršića u posljednjoj minuti igre i tako su ponovno zasjeli na prvo mjesto Druge lige.

Starigrad je bio bolji od Mladosti na gostovanju u Sigecu u napetoj i neizvjesnoj utakmici. Iako su domaći poveli zgoditkom Golubića, gosti u samo tri minute okreću rezultat u svoju korist zgodicima Sršeka i Foruglaša i osvajaju nova tri boda.

Bregovci su i dalje na nuli – Lipa i dalje drži priključak za vodećima. Danas je bila bolja u gostima i postigla čak pet zgoditaka u mrežu domaćina. Strijelci su bili Šimunić iz kaznenog udarca, Hunjet, braća Ritoša te Samoščanec.

Polet je poražen od Viktorije na domaćem terenu. Iako su domaći vodili čak 3:0, uspjeli su u roku od 25 minuta primiti čak pet zgoditaka.

GOŠK je u golijadi bio bolji od Reke i osvojio nova tri boda.

Druga ŽNL – 9. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Hrvatski bojovnik 1:2
Sigetec: Mladost – Starigrad 1:2
Drnje: Tomislav – Tehnika 5:1
Herešin: Omladinac – Ferdinandovac 0:1
Koprivnički Bregi: Mladost – Lipa 0:5
Gotalovo: GOŠK – Reka 5:3
Glogovnica: Polet – Viktorija 3:5

Redoslijed: 1. Ferdinandovac (22); 2. Tomislav D (21); 3. Tehnika (19).

Treća ŽNL

3. ŽNL grupa Koprivnica – 8. kolo

Botinovec: Rudar – Jedinstvo 1:2
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Udarnik 9:0
Koledinec: Jadran Galeb – Rasinja 4:1
Koprivnica: Zagorec – Močile 1:0
Subotica Pod.: Sabarija – Podravec 2:0

Redoslijed: 1. Jedinstvo (19); 2. Tehničar (18); 3. Podravec (15).

3. ŽNL grupa Križevci – 8. kolo

Ruševac: Ruševac – Prigorje 2:4
Sv. Petar Čvrstec: Čvrstec – Kalnik 0:1
Miholec: Ratar – Radnički 5:1
Bočkovec: Dragovoljac – Gornja Rijeka 1:4
Carevdar: Mladost – Mladost Veliki Raven 1:0

Redoslijed: 1. Gornja Rijeka (19); 2. Ratar (19); 3. Kalnik (18).

3. ŽNL grupa Đurđevac – 8. kolo

Repaš: Repaš – Graničar Novo Virje 3:2
Prugovac: Prugovac – Bušpan 5:2
Glogovac: Rudar – Bilogora 4:2
Čepelovec: Vinogradar – Bilogorac 1:5
Podravske Sesvete: Mladost – Mičetinac 0:0

Redoslijed: 1. Prugovac (24); 2. Rudar G (21); 3. Mičetinac (14).

zatvori