Subota, 27. travnja 2024.

ŽNL: Tehničar kod kuće ‘potopio’ novigradsku Dravu

U 9. kolu prve županijske lige sastali su se domaći Tehničar 1974 iz Cvetkovca i gostujuća Drava iz Novigrada Podravskog. Ova utakmica imala je epitet derbija po tome što Tehničar nije poražen od početka prvenstva, a Drava u posljednja četiri kola ne zna za poraz.

Utakmica je krenula prvom prigodom Drave; u 2. minuti gosti su zaprijetili preko Kosanovića koji tuče preko gola. U 5. minuti Schmidt puca ravno u domaćeg vratara. Od desete minute krenula je inicijativa Cvetkovčana: Bartolić je digao opasan centaršut, Matija Markušić dobro je pucao, ali Vlah je iskazao odličan refleks. Mreže su mirovale sve do dvadesete minute kada sa 20-ak metara puca Hudak i zabija za vodstvo Tehničara. Nakon lijepe akcije Cvetkovčana lopta dolazi do Trupine, on pronalazi Lovreka koji zabija za 2:0. Nakon kornera koji je digao Bartolić, Grabar je ostao sam na petercu i neometan uspio prebaciti gol Drave. U 43. minuti najveća prilika Drave – lijepo je pucao Ledinski s dvadesetak metara čiji udarac još ljepše brani Bodo. Minutu prije kraja poluvremena Lovrek lijepo petom gura Jadanića koji pronalazi Matiju Markušića, a on neometan poentira za 3:0.

Snimio Karlo Slukić.
Snimio Karlo Slukić.

Nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremenu, Hudak zabija dobrim udarcem i povisuje vodstvo Tehničara na 4:0. Samo par minuta nakon toga Bartolić je probio po lijevoj strani, nakon njegovog centaršuta lopta se odbila na pet metara: prvi do nje stiže Tihelka i zabija za 5:0. U drugom dijelu gledali smo dosta slabiji nogomet. U 81. minuti bude se Dravaši; Klasan je dao dobru povratnu loptu za Napana koji puca ravno u domaćeg vratara. Ubrzo nakon toga Hudak prima loptu i radi dar-mar u šesnaestercu Drave te kao na tacni poslužuje Labaša koji sa 2-3 metra tragikomično prebacuje loptu preko Vlahovog gola. Točku na i postavio je Labaš nakon lijepog prodora Mileka po lijevoj strani.

Sve u svemu, gledali smo dobru utakmicu koja nije opravdala epitet derbija. Možemo zaključiti da je momčad Romana Sovića zaslužila sva tri boda.

TEHNIČAR 1974 CVETKOVEC – DRAVA NOVIGRAD PODRAVSKI 6:0
17.10.2015. 15:00h
9. kolo 1. ŽNL
Gledatelja: oko 120
Suci: Gregurina, Dević, Sminderovac
DELEGAT: Jambor

Sastavi:
TEHNIČAR 1974: Bodo, Trupina, Jadanić( od 57. Milek), Grabar, Vukonić, Tihelka (od 63.Mar.Markušić), Lovrek, Hudak, Bartolović (od 57. Firbas), Bartolić (od 70. Labaš), Mat. Markušić (od 70. Jakopović)
Trener: Roman Sović

DRAVA NP: Z.Vlah, Maurović (od 57. T.Posavec), Pavešić, Baltić, Mihoković, Ledinski, Majetić, Horvat (od 59. Klasan), Kosanović (od 46.Napan), Matijaković (od 83. Špehar), Schmidt (od 80. Jankić)
Trener: Želimir Mešnjak

zatvori