Petak, 26. travnja 2024.

Svečano obilježen početak provedbe projekta ‘Ruka pomoći’

Projekt ‘Ruka pomoći’ za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama iz Podravine i Prigorja predstavljen je danas u Nemčićevoj, u sjedištu Koprivničko-križevačke županije.

Ovim će se projektom financirati plaće za 23 gerontodomaćice tijekom deset mjeseci. Uz plaće, projektom je predviđeno da ove 23 gerontodomaćice te još 12 nezaposlenih žena steknu certifikate za gerontodomaćicu što će im omogućiti zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla.

Valentina Čadavec. Snimila Nela Carek.
Valentina Čadavec. Snimila Nela Carek.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe Mariška, a njegova voditeljica Valentina Čadavec istaknula je da se ovim projektom želi poboljšati kvaliteta života naših starijih sugrađana:

Meni je drago da mogu danas reći da je i Europski socijalni fond prepoznao naša nastojanja i napore da poboljšamo kvalitetu života starijih osoba. Kroz projekt „Ruka pomoći“ imat ćemo mogućnosti još više poboljšati naš rad na terenu i rad naših gerontodomaćica i samim tim poboljšati kvalitetu života naših starijih sugrađana.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.

Partneri Klubu Mariška u ovom projektu su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Progorja i Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. 1.318.913,15 kuna – kolika je ukupna vrijednost projekta, u cijelosti financira Europski socijalni fond. Zahvaljujući tom fondu, u našoj se županiji provode projekti koji su iznimno važni ovdašnjim građanima. Rekao je to župan Darko Koren te za primjer istakao da je kroz projekte asistenta u nastavi i Ruka pomoći ovdje zaposlena ukupno 81 osoba.

Posebno u svemu tome treba naglasiti, to je činjenica da se pod ta dva programa zaposlila 81 osoba. Vjerujem da ne treba posebno naglašavati koliko je to važno.

Zahvaljujući projektu “Ruka pomoći” u slijedećih 14 mjeseci 200 naših starih sugrađana i njihovih gerontodomaćica dobit će pomoć u kući i radno mjesto. Ujedno će to biti dobar temelj za širenje projekta ili razvoj privatnih poduzetničkih ideja na području djelatnosti socijalne skrbi.

zatvori