Petak, 26. travnja 2024.

Što je to: Stotinu kilograma duhana, kilogram marihuane i lažne tablice

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom jučerašnjeg dana zabilježila je tri kaznena djela.

Prvi na popisu kazneno prijavljenih je 45-godišnjak s bjelovarskog područja koji se ovdje bavio nedozvoljenom trgovinom rezanim duhanom bez markica Ministarstva financija. Policija mu je oduzela preko stotinu (!) kilograma sitno rezanog duhana.

“Snalažljivi” vozač u Sv. Ivanu Žabnu na automobil je stavio tablice koje ne odgovaraju dotičnom vozilu te sudjelovao u prometu sve dok ga nije zaustavila prometna policija. Krivotvorenje isprava kazneno je djelo.

“Pao” je i mladi uzgajivač egzotičnih biljaka iz okolice Koprivnice. Riječ je o 19-godišnjem mladiću koji je tijekom ove i prošle godine uzgajao indijsku konoplju s ciljem proizvodnje droge. Policija je kod njega pronašla solidnih 884 grama marihuane i protiv njega podnijela kaznenu prijavu.

Na Prekršajni sud u Koprivnici jučer je doveden 31-godišnji vozač koji je kasno preksinoć u Velikom Otoku upravljao osobnim automobilom s 1,75 promila alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita. Izrečena mu je zabrana upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci i određeno zadržavanje od 14 dana te je predan u bjelovarski zatvor.

Za kraj…

Djelatnici PU koprivničko-križevačke tijekom današnjeg dana provodit će akciju “Nadzor alkoholiziranosti vozača”. Posebnu pozornost posvetit će mladim vozačima za koje vrijedi pravilo nula promila, te nadzoru alkoholiziranosti vozača na prometnicama na kojima su zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama.

zatvori