Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nakon tri domaća remija, Farmaceute u petak čeka Lokomotiva

Nakon niza od tri domaće utakmice, vrijeme je da se nogometaši Slaven Belupa ponovno okušaju u gostima.

Na red je došla zagrebačka Lokomotiva koju je donedavno vodio prošlosezonski trener Farmaceuta Ante Čačić, a nakon što je imenovan izbornikom hrvatske reprezentacije, kormilo je preuzeo Sreten Ćuk. Trener koprivničkog prvoligaša, Željko Kopić, najavio je kako će i ova utakmica poslužiti za “brušenje” Slavenove igre u gostima.

Još jedno gostovanje na kojemu ćemo tražiti, kako se kaže, dobitnu kombinaciju što se tiče igre u gostima. Pokazali smo da možemo, ali još uvijek to bodovno nije onako kako bismo htjeli. Tri domaća iksa… Jednostavno, i protiv Lokomotive i u svakoj sljedećoj utakmici moramo tražiti način igre, pravi gard.

U posljednje četiri utakmice Slaven je samo jednom zabio.

Nije to podatak koji me nešto ekstra zabrinjava, ali sigurno da ti svaka sljedeća utakmica nosi određeni pritisak i odgovornost da dolaziš do golova i kvalitetnih rezultata.

Dino Štiglec. Snimio Marko Posavec.
Dino Štiglec. Snimio Marko Posavec.

Novinarima se predstavio i obrambeni igrač Dino Štiglec. Evo što on očekuje od sutrašnje utakmice.

I mi i oni težimo nadigravanju. Imaju puno igrača koji su prošli Dinamovu školu. Mislim da će to biti jedna zanimljiva, otvorena utakmica s dosta golova. Naravno, očekujem… Neću reći našu pobjedu, ali jednu otvorenu utakmicu u kojoj možemo sve očekivati.

Trener Kopić neće moći računati na Križmana koji se oporavlja od ozljede, dok svi drugi igrači konkuriraju za sastav. Utakmica protiv Lokomotive na rasporedu je u petak od 18 sati na stadionu u Kranjčevićevoj.

zatvori