Petak, 26. travnja 2024.

Probna linija električnog javnog prijevoza trebala bi krenuti sljedećeg tjedna

Prva pilot linija javnog gradskog prijevoza električnim autobusima trebala bi krenuti početkom sljedećeg tjedna, doznajemo iz Grada Koprivnice.

Prema riječima Helene Hećimović, voditeljice diseminacije projekta CIVITAS DYN@MO u sklopu kojega je sustav uspostavljen, linija će prometovati po voznom redu koji još nije donesen, ali najvjerojatnije je kako će busevi voziti od ponedjeljka do subote u vremenu od 12 do 20 sati. Do kraja studenoga vozit će jedan autobus, a iz Grada se nadaju kako će do tada vozni red moći proširiti i dati na korištenje i drugi autobus.

Kada možemo očekivati točan vozni red i početak prometovanja gradskih autobusa, za Radio Dravu rekla je Helena Hećimović.

Točan vozni red očekujemo čim naš partner Čazmatrans dobije odobrenje od Koprivničko-križevačke županije za početak prometovanja autobusa.

Hećimović dodaje i kako su glavna ciljana skupina gradskih autobusa studenti sa Svečilišta Sjever jer na taj način rješavaju njihovu potrebu za prijevozom do Kampusa, no da se isto tako nadaju da će liniju iskoristiti i ostali građani.

zatvori