Petak, 26. travnja 2024.

Jedni ukrali gorivo i akumulatore, drugi prevarili i opljačkali staricu…

Gradnju brze ceste do Križevaca usporavaju i lopovi.

Policija je već u nekoliko navrata na gradilištu kod Poljane Križevačke zabilježila krađu goriva i opreme, a najnovija se dogodila tijekom proteklih sedam-osam dana. Netko je provalio u četiri radna stroja i jedno teretno vozilo te ukrao akumulatore, gorivo i korpu za radni stroj. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Rekli da traže lažne, pa ukrali prave novčanice

Dvojica osobito drskih lopova jučer su opljačkala staricu u Kalinovcu. 72-godišnjakinji su se predstavili kao kriminalistički policajci koji su došli provjeriti nekakve lažne novčanice, te su nesretnu vlasnicu kuće olakšali za nekoliko desetaka tisuća kuna pravih novčanica.

Duhanske i alkoholne nevolje

Pao je i mladi trgovac duhanom s koprivničkog područja. Riječ je o 25-godišnjaku koji je tijekom ove godine nedozvoljeno trgovao rezanim duhanom bez markica Ministarstva financija. Oduzeto mu je 1.786 grama sitno rezanog duhana i zauzvrat mu je uručena kaznena prijava.

Recimo i da je na Prekršajni sud u Koprivnici jučer doveden 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je u kasnim večernjim satima ponedjeljka u Koprivnici uhvaćen za upravljačem osobnog automobila s 1,90 promila alkohola u organizmu. Kažnjen je s 2.500 kuna, 10 dana zatvora, uvjetno na šest mjeseci i zabranom korištenja inozemne vozačke dozvole četiri mjeseca.

Dobra vijest za kraj: osoba s koprivničkog područja policiji je jučer dragovoljno predala 36 komada puščanog streljiva.

zatvori