Petak, 26. travnja 2024.

Vlada dala i posljednje zeleno svjetlo, počinje gradnja nove Pedijatrije

Hrvatska je vlada na današnjoj sjednici odlučila o tehničkoj izmjeni već donesene odluke o davanju jamstva koprivničkoj Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Nakon što su obavljene sve pripreme, provedeni svi javni natječaji i izabran izvođač, ovaj će dokument konačno omogućiti početak izgradnje odjela nove pedijatrije. Rekao je to Radio Dravi zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić:

Ta odluka je danas promijenjena i ja sam uvjeren da u sljedećih desetak dana možemo očekivati kranove na gradilištu pedijatrije i početak radove na izgradnji ovog odjela koprivničke bolnice što se godinama pričalo i tražilo. Definitivno je da Koprivnica i naša bolnica to zaslužuju. Osim toga, ovih smo dana obilježili i primanje naslova “Bolnica prijatelj djece”. Puno smo o tome pregovarali i lobirali pa mi je drago da se ispunilo premijerovo obećanje iz prošlo godine.

Na konstataciju da bi ih, bez obzira na to koliko vijesti s Markova trga bile dobre, javnost mogla protumačiti kao dio predizborne kampanje, Jakšić je konstatirao:

Ako pričamo da je to dio predizborne kampanje, iz kuta koprivničke gradske izvršne vlasti daj Bože da svake godine imamo kampanju jer nam se tako otvaraju mogućnosti za puno više lobiranja i dogovaranja. Mogu reći da smo tako unutar godinu dana riješili i Sveučilište Sjever, i Pedijatriju, i nasip na potoku Koprivnica – o čemu se jako, jako dugo pričalo. Ne treba smetnuti s uma da je resorno ministarstvo imalo ulogu i u rješavanju problema Piškornice, pri čemu je Grad također dobio značajne benefite, tako da možemo biti zadovoljni s ovom godinom, kako god je nazvali, pa makar i predizbornom.

zatvori