Subota, 11. svibnja 2024.

‘Pobjeda protiv Intera nameće se kao imperativ’

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će, na blagdan Svih svetih, pokušati doći do nova tri boda u domaćem prvenstvu.

Susret 14. kola na travnjak koprivničkog Gradskog stadiona dovodi Inter iz Zaprešića, momčad koja se u ovoj sezoni pridružila prvoligaškom društvu i trenutno je s 19 dosad osvojenih bodova čvrsto na sredini tablice. Slaven ima pet bodova manje, na sedmom je mjestu i bodovno izjednačen s Lokomotivom.

Naši su Farmaceuti u solidnom nizu, ali nasušno su im potrebni bodovi – za što je nedjeljna utakmica odlična prilika. Trener Željko Kopić:

Pobjeda se nameće kao imperativ i igrači su toga svjesni. Nakon onog poraza protiv Hajduka, izuzetno je bitno da nismo izgubili utakmicu u Osijeku, da smo ostali pozitivni i stabilni u tom dijelu.

Bila je tu i kup-utakmica u Šibeniku kojom je Kopić vrlo zadovoljan. Premda se radi o drugoligašu, domaćini nisu bili lak zalogaj.

Vratili smo se i navici postizanja golova, ostavili smo našu mrežu netaknutom. To su sve stvari koje nas čine zadovoljnima.

Stefan Savić. Snimio Marko Posavec.
Stefan Savić. Snimio Marko Posavec.

Novinarima se na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice predstavio i mladi ofenzivni vezni igrač, austrijski reprezentativac Stefan Savić. On nema dileme oko predstojećeg susreta.

Uvijek ulazim u utakmicu da pobijedimo i osvojimo tri boda. Tako sam i naučio u Austriji gdje smo se uvijek borili za prvo mjesto: u svakoj utakmici moraš pobijediti. Mislim da to svatko želi, nitko ne ulazi u utakmicu da kaže danas igramo na x ili da izgubimo, tako da igramo na pobjedu.

Trener Kopić još nije mogao navesti sastav, ali u konkurenciji neće biti Potokar, dok su upitni i Gregurina i Purić. Utakmica Slaven Belupo – Inter na rasporedu je u nedjelju od 19 sati na koprivničkom Gradskom stadionu. Sudit će ju Marin Vidulin iz Kanfanara.

zatvori