Petak, 26. travnja 2024.

Održana i druga večer Festivala pjevača 50+

U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe jučer je održana završna večer Festivala pjevača 50+. Na festivalu su nastupili izvođači iz devet domova za starije osobe s područja cijele Hrvatske te pobjednici prve večeri koji su predstavljali našu županiju.

Koprivnička obitelj Mraz osvojila je stručni žiri i druge večeri Festivala te s pjesmom “Gdje si majko da me budiš” zaslužila prvu nagradu, dok je nagradu publike osvojila Anđela Poropat iz Rovinja s pjesmom “Milost”. Ravnateljica koprivničkog Doma za stare i nemoćne Vesna Križan podijelila je svoje dojmove s Festivala sa slušateljima Radio Drave.

Kao i svake godine Festival nam lijepo uspijeva, upravo zato što imamo podršku kolega i kolegica iz ostalih domova. Tako su nam jučer prisustvovali natjecatelji iz devet domova diljem Hrvatske, tako da, možda malo subjektivno, ali mogu reći da nam je bilo lijepo.

Danas se obilježava Međunarodni dan starijih osoba, pa je ravnateljica iskoristila priliku kako bi svim slušateljima čestitala ovaj dan.

Ja im želim da se ugodno osjećaju u životnom razdoblju u kojem žive. Zahvaljujem im na svemu što su učinili za nas koji smo nastavili njihov rad i želim da im obitelji budu uz njih kako bi im život bio što sadržajniji i da ih ne zaboravimo.

Inače, Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda prije 25 godina da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

zatvori