Srijeda, 8. svibnja 2024.

Nova pobjeda Podravke: Pala je i Trešnjevka

Rukometašice Podravke Vegete s ne baš pretjeranom lakoćom pobijedile su Trešnjevku u zagrebačkoj Kutiji šibica s konačnim rezultatom 27:22 (15:10 na poluvremenu).

Koprivničkoj ekipi zbog bolesti je nedostajala Selena Milošević što se, kažu iz kluba, osjetilo u organizaciji igre. Početno vodstvo imale su Zagrepčanke; Podravka je na dva gola razlike otišla u 18., te na tri u 26. minuti. Dvije trećine golova u prvom poluvremenu zabile su Ivana Dežić i Ekatarina Nemaškalo. U drugom dijelu Trešnjevka se uglavnom nije približavala na manje od tri gola razlike, dok je Podravka nakratko imala i prednost od njih šest. To je uvjerljivo vodstvo očuvano do kraja utakmice i naše su rukometašice na kraju slavile s 27:22. Dežić i Nemaškalo nastavile su zabijati, a pridružile su im se i Dragica Džono i Lana Franković. Ivana Kapitanović na kraju je ukupno upisala 13 obrana.

Podravka Vegeta tako i dalje drži prvo mjesto ljestvice, a u sljedećem kolu koje je na rasporedu idućeg utorka u Koprivnicu dolazi Umag. Prije toga, dakako, u nedjelju stiže njemački Thüringer u 2. kolu Lige prvakinja.

UTAKMICA 6. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 22:27 (10:15)

ZAGREB – Sportska dvorana na Trešnjevki Kutija šibica. Gledatelja: 100. Suci: Josip Kuhar (Rude) i Damir Prelčec (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Loren Marić (Kutina).

TREŠNJEVKA: Karaula (11+0), Delić (-+0); Zovko, Čagalj 2, Kajfeš 6, Prkačin, Šimara, Komljenović 2, Blažek 2, Toth 6(4), Kos, Bušić, Stojanov 2, Magenreuter, Mrmić 2, Dičak. TRENER: Miran Ognjenović.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (13+0), Milenković (-); Nikšić 2, Dežić 9(1), Kartlovčan, S. Šenvald, Krsnik 3, Džono 3, Nemaškalo 6(1), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 1, Franković 3. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Trešnjevka 5(4), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Trešnjevka 6 minuta (Kajfeš 2+2, Toth 2), Podravka Vegeta 14 minuta (Vidak 2+2, Nikšić, Krsnik, Džono, Nemaškalo, Franković po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Dežić (Podravka Vegeta).

zatvori