Petak, 26. travnja 2024.

Mladi atletičari osvojili sedam medalja u 4. kolu HALS-a

Mladi članovi Atletskog kluba Koprivnica vratili su se sa sedam osvojenih medalja s natjecanja 4. kola Hrvatske atletske lige sjever, održanog protekle subote u Zagrebu.

Anja Slavinić osvojila je prvo mjesto u skoku u dalj te drugo mjesto na 60 metara. Marija Gašparić bila je prva u bacanju vortexa, a Laura Sabolec treća na 400 m. Josipa Mikulec također je bila prva u bacanju vortexa u svojoj uzrasnoj kategoriji. Rajna Perošić bila je četvrta u skoku u dalj te peta na 60 m, dok je Petar Cenko na 400 m kroz cilj prošao drugi. Mateo Šegović bio je treći u skoku u dalj te četvrti na 60 m, dok je štafeta limačica 4×60 m u sastavu Gašparić, Mikulec, Perošić i Slavinić osvojila 11. mjesto.

Dodajmo i da je Marko Gregurec osvojio peto, Luka Šoštarić osmo i Albert Rušak deseto mjesto na 1.000 metara u uzrastu mlađih juniora.

Sljedeće, peto kolo HALS-a na rasporedu je u subotu u Varaždinu.

Svakako spomenimo i kako je iskusni trkač iz Atletskog kluba Koprivnica, Zoran Žilić, osvojio prvo mjesto na uličnoj utrci u Vrlici dugoj 5.600 metara. Ivan Dračar, pak, nastupio je u Sinju na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju na 10 km i zauzeo odlično treće mjesto.

zatvori