Petak, 26. travnja 2024.

Košarka: Juniori Koprivnice upisali i drugu pobjedu, seniori izgubili u prijateljskoj

Prenosimo izvještaje KK Koprivnica.

Košarkaši Koprivnice u subotu su odigrali dvije prijateljske utakmice i jednu prvenstvenu u juniorskoj ligi, uoči početka seniorske A-2 lige sjever idućeg vikenda. Donosimo rezultate.

Seniori, prijateljska:
KK KOPRIVNICA – KK GLOBETKA 86:90

Utakmica je bila izjednačena do samog kraja, no na kraju ipak je presudilo iskustvo gostiju i kratka klupa domaćina. Bez nekoliko važnih igrača, ekipa Koprivnice odigrala je solidnu pripremnu utakmicu protiv gostiju iz Međimurja. Susret se mogao prelomiti u korist domaćina početkom treće četvrtine, ali iskusna momčad Globetke to nije dopustila i pred kraj utakmice iskoristila je izlazak trojice igrača Koprivnice s po pet osobnih grešaka i došla do pobjede. Kod gostiju su bili dobri Vugrinec, Podvezanec i Zaspan, a kod domaćih Halusek, Antolić, Markusi i Petrović.

M-18, 2. kolo:
KK KOPRIVNICA – KK PITOMAČA 72:45

Juniori Koprivnice ostvarili su, prema očekivanjima, i drugu pobjedu u ovogodišnjem juniorskom prvenstvu. U prvom kolu, u gostima kod Križevaca, momci su pogađali “iz svlačionice”, dok je ovoga puta bilo potpuno suprotno – gotovo ništa nisu pogodili. Ipak, predvođeni raspoloženim Vedrišem uz pomoć povremenog presinga upisali su visoku pobjedu protiv, prvenstveno tehnički, nedoraslog protivnika. Svi su igrači dobili priliku na terenu, a u sljedećem kolu juniori Koprivnice idu na gostovanje kod Podravca u Virje.

M-14, prijateljska:
KK KOPRIVNICA – KK GRAFIČAR 32:78

Momčad Koprivnice naletjela je na čvrste i šuterski raspoložene Ludbrežane. Prva četvrtina odredila je tijek utakmice, nije prošlo ni pet minuta, a na semaforu je već bilo 0:11 za goste. Sijevalo je sa svih strana, trice, kontre i polukontre, i do kraja četvrtine bilo je 1:21 za goste. Ostatak utakmice sveo se na puko odrađivanje jer se bezvoljna ekipa Koprivnice, bez obzira na to koja je petorka bila na terenu, nije mogla oduprijeti fizički i trkački nadmoćnijoj ekipi Grafičara.

zatvori