Subota, 27. travnja 2024.

Knjižnica, Muzej i Državni arhiv upozorili na problem neadekvatnog prostora

Povodom Tjedna cjeloživotnog učenja, Gradska knjižnica je s Gradskim muzejom i Državnim arhivom u Varaždinu – Sabirnim centrom Koprivnica, upozorila na problem neadekvatnog prostora.

U okviru ove akcije, pod nazivom Knjižnica, muzej i arhiv – baštinske ustanove kao mjesta učenja, bio je organiziran obilazak navedenih prostora za sve zainteresirane građane, a više o ciljevima ove akcije za Radio Dravu rekla je ravnateljica Knjižnice Dijana Sabolović – Krajina.

Željeli smo ukazati da su prostori u kojima djelujem neprimjereni, a naročito prostori u kojima čuvamo naš zaštićeni spremišni fond, odnosno arhivsko gradivo ili kulturnu baštinu.

Sabolović – Krajina dodaje kako ustanove imaju prijedloge za rješavanje problema, no i da im je potrebna potpora donašatelja političkih odluka, kao i sugrađana.

Sve tri ustanove imaju prijedloge kako bi se to trebalo riješiti, ali nam je potrebna potpora naših sugrađana kojima su i namijenjeni fondovi. Prije svega potrebna nam je potpora i razumijevanje i prostor i vrijeme za razgovor, donašatelja političkih odluka u našem gradu, u našoj županiji, a i u nadležnim ministarstvima.

Ravnatelji spomenutih ustanova nadaju se da će se problem staviti u razmatranje te da će se što prije riješiti adekvatnim prostorom, koji bi omogućio građanima Koprivnice korištenje bogatih, dugo godina čuvanih, fondova.

zatvori