Petak, 26. travnja 2024.

Knjižnica bogatim programom obilježava Mjesec hrvatske knjige

Koprivnička Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” pripremila je niz događanja koje će održati u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga – odnosno, u Mjesecu hrvatske knjige.

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koja se odvija na državnoj razini, a posvećena je, kako joj i ime kaže, hrvatskoj pisanoj riječi, promociji hrvatske knjige i čitanja općenito. U njoj sudjeluju knjižničari, književnici, nakladnici, kulturni djelatnici i, dakako, sami čitatelji, a njen glavni organizator na nacionalnom nivou su Knjižnice grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Središnja tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je svjetlost, na tragu odluke Opće skupštine Ujedinjenih naroda koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti. Diljem Hrvatske, 23. listopada bit će održana akcija pod nazivom Upali lampicu i čitaj!, pa tako i u našem gradu, pod nazivom Koprivnica čita.

U bogatom programu koprivničke knjižnice nalaze se neka već poznata događanja – primjerice, Galovićeva jesen i TEDx Koprivnica Library – ali i neka sasvim nova. Tu je, recimo, 1. Jesenska tržnica knjiga koja će se održati u subotu, 17. listopada, od 9 do 13 sati na terasi ispred Knjižnice ili, u slučaju lošeg vremena, u veži kod ulaza u Knjižnicu i na Odjelu za odrasle. 23. listopada u planu je zanimljiva debata u sklopu Koprivničke Agore 21, pod nazivom “Zašto (ne) volim narodnjake”, u čitaonici tiska od 18 sati.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

 

zatvori