Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: Pečeni kesteni, pjesma i ples – evo kako je bilo na 23. Kestenijadi na Bilogori

Kod ‘druge barake’, odnosno Planinarske kuće Rudi Jurić na Peseku, danas je održana 23. po redu Kestenijada u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva “Bilo”.

Na Kestenijadi se okupio veliki broj zaljubljenika u prirodu koji su subotu proveli šetajući Koprivničkim planinarskim putem, nakon čega je uslijedilo druženje, pjesma i ples te naravno, pečenje kestena i kobasica.

Dojmove s Kestenijade s nama je podijelio vodič HPD-a “Bilo”, Renato Rac.

Odlično je bilo, došlo nam je puno vanjskih društava i naših članova – matičnog društva, a došlo je i puno građanstva iz Koprivnice i okolice. Ove godine je Kestenijada zamišljena da bude manjeg obima od prošlih godina iz razloga što sljedeće godine slavimo 40 godina Koprivničkog planinarskog puta, pa ćemo to dostojno i malo veće obilježiti.

Među brojnim ljubiteljima prirode, na Kestenijadi su danas bili i učenici sedmog razreda Osnovne škole “Đuro Ester” s nastavnikom Miroslavom Kanisekom. Karlo Kuljić, Marko Antonio Cug i Roko Nekić planinarenje vole jer im je to prilika za druženje s prijateljima i razgledavanje prirode.

KARLO: Planinarenje volim jer se družimo s prijateljima, pečemo kobasice i lijepo smo u prirodi. Do sad smo bili na mnogim vrhovima, druženjima, pečenju kestena kao ovo danas.

MARKO ANTONIO: Bavim se planinarenjem već dvije godine i najviše volim dok se družimo.

ROKO: Ja planinarim već tri godine i volim planinariti zato što se družim s prijateljima, vidimo prirodne ljepote i idemo na razne vrhove. Do sad sam bio na Velebitu, Svilaji, Ravnoj gori, Samoborskom gorju, na Medvednici i tako dalje.

Oni su s učenicima Osnovne škole Sokolovac i Osnovne škole Koprivnički Ivanec te Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije danas pješačili od restorana Crna gora do Planinarske kuće Rudi Jurić, gdje su se priključili Kestenijadi.

Fotografije snimili Dunja LukavečkiNela Carek, Neven Adamović i Marko Posavec.

zatvori