Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Još ne znamo tko su kandidati za liste SDP-a i HDZ-a

Kao što je i najavljeno, podravsko-prigorski SDP u stranačku je centralu poslao popis od čak 10 imena kako su ocijenili kvalitetnih članova kandidiranih za listu za predstojeće parlamentarne izbore.

Predsjednik županijskog SDP-a Milivoj Androlić nije nam želio reći tko su ti kandidati sve dok ne završi kandidacijski postupak u SDP-u. O konkretnim kandidatima spreman je govoriti od subote, kad nadležna stranačka tijela u Zagrebu potvrde sastav lista s konkretnim imenima. Među njima je i jedini kandidat koprivničkog SDP-a, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Ni u HDZ-u još ne znaju tko će sve od podravsko-prigorskih kandidata na listu Domoljubne koalicije u Drugoj izbornoj jedinici. Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota tek nam je za sutra najavio zasjedanje županijskog odbora s kojega će put Zagreba službeni popis ovdašnjih kandidata. Konačna odluka bit će donesena u četvrtak kad će zasjedati Predsjedništvo, Nacionalno vijeće i Središnji odbor HDZ-a. I dok očekuju da će na toj listi podravsko-prigorski kandidati dobiti dobre pozicije, iz HDZ-a kao trenutno izvjesnu činjenicu najavljuju da će u Koprivnici biti održan središnji predizborni skup Domoljubne koalicije za Drugu izbornu jedinicu. Sobota kaže da će biti održan u nedjelju 25. listopada, kada će u naš grad doći stranački prvaci i kandidati s njihove liste.

zatvori