Petak, 26. travnja 2024.

Još jedno iznenađenje – imamo nove koševe za otpad

Nakon što je iznenadio postavljanjem pametnih klupa, koprivnički Komunalac investirao je i u nove koševe za otpad.

Upravo je u tijeku postavljanje prvih 30 o čemu je predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb Radio Dravi rekla:

To su koševi kakve do sada nismo imali u našem gradu. Radi se o koševima s tri ulaza ili mogućnosti za trojno odvajanje otpada. Tako naši građani sada dobivaju mogućnost u koš za smeće posebno odlagati papir, plastiku i ostali otpad.

Hleb kaže da je plavi otvor namijenjen odlaganju papira, žuti za plastiku, a zeleni za ostali otpad. Ovi će koševi biti postavljeni kod bazena Cerine, Komunalca i Doma mladih te u strogom centru grada – na Florijanskom trgu, s obje strane Svilarske, kod Žabice, česme i fontane, kod Gradske tržnice te kod svakog trećeg kandelabera u centru grada.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Ovih 30 koševa je koštalo 139.500 kuna bez PDV-a. Nešto su skuplji jer su u skladu s traženjima konzervatora o nenarušavanju povijesne gradske jezgre, pojasnila je Hleb, te za iduću godinu najavila nastavak zamjene koševa za smeće po cijeloj Koprivnici.

Za iduću godinu smo planirali obnoviti koševe za smeće koji se nalaze po ulicama u širem centru, odnosno po gradu. Ima ih oko 360. Riječ je o velikoj investiciji koju smo – s obzirom na ovogodišnja ulaganja u odlaganje otpada, trenutno u nemogućnosti realizirati. Stoga smo odlučili koševe na području cijelog grada odlučili zamijeniti iduće godine.

Koševi po Koprivnici u najmanju će ruku imati mogućnost odlaganja opušaka, kaže Hleb, a o raspoloživom novcu ovisi hoće li biti kao i ovi iz centra grada, s mogućnostima odvojenog odlaganja otpada.

zatvori