Nedjelja, 6. listopada 2024.

Šemper, Pros, Tetec i Samoborec – koprivnički kandidati koalicije Hrvatska raste na listi za Sabor

SDP je danas, na 13. sjednici Glavnog odbora stranke, definirao svoje kandidate i kandidatkinje za zastupnike i zastupnice u Hrvatskom saboru na listama koalicije Hrvatska raste.

Tako će u našoj, II. Izbornoj jedinici, nositelj koalicijske liste Hrvatska raste biti predsjednik Sabora u protekle četiri godine Josip Leko. Drugi je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, a treći Vedran Babić iz susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije. Na četvrtom mjestu je Gordana Sobol. Peto mjesto pripada koalicijskom partneru HSU-u. Njega predstavlja aktivni Željko Šemper, ujedno prvi predstavnik Koprivnice i naše županije na ovoj listi.

Odmah do njega, na šestom mjestu je i aktualni zamjenik ministra poduzetništva i obrta, također Koprivničanac Dražen Pros.

Od predstavnika Koprivnice na listi su još Darko Tetec, predstavnik Hrvatskih laburista – stranke rada na desetom mjestu, te Melita Samoborec na pretposljednjem trinaestom mjestu.

Na listi koalicije Hrvatska raste u našoj izbornoj jedinici još su Stanko Grčić iz A-HSS-a, još uvijek aktualna HNS-ova ministrica Anka Mrak Taritaš, potom SDP-ovi Vesna Jakas, Draženko Pandek i Branimir Katalenec, te Višnja Fortuna, Šemperova kolegica iz HSU-a.

Slušaj uživo
zatvori