Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: Karamarko u Koprivnici najavio pobjedu Domoljubne koalicije

Domoljubna koalicija održala je sinoć u koprivničkoj sportskoj dvorani središnji predizborni skup za Drugu izbornu jedinicu.

Bila je to prilika za predstavljanje svih kandidata s liste koji su odreda izrazili važnost izlaska na izbore. A kandidat Darko Sobota, predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a, istakao je da će Domoljubna koalicija, po preuzimanju državne vlasti, posebnu pažnju posvetiti poljoprivredi i opstanku hrvatskoga sela

HDZ i Domoljubna koalicija neće dozvoliti propadanje sela. Mi Podravci to jako dobro znamo. Ponekad kažu da smo mi Podravci naivci. Jesmo, po Hlebinama. Ali mi Podravci se dičimo sa svojim rodoljubljem, svojim domoljubljem, svojom kulturnom baštinom koju prenosimo na naše mlade. I ti naši mladi su naša budućnost koja treba ostati u RH. Svjedoci smo svakodnevno kako odlaze iz naše Podravine i Prigorja. Nećemo to dozvoliti.

Drugi na listi, predsjednik HSS-a Branko Hrg otišao je korak dalje te vrlo konkretno najavio:

Mi u ovoj koaliciji stavljamo selo, očuvanje života na selu i proizvodnju hrane u prvi plan. Govorim svugdje kuda idem – nema važnijeg proizvoda od hrane. Jer ako nema hrane, nema ni jednog drugog proizvoda. Danas ovdje iz Koprivnice, iz grada kojeg simbolizira Vegeta, želim poručiti da će HSS napraviti sve u budućem vremenu da se u Vegeti ponovo nađu hrvatski proizvodi, proizvodi hrvatskih proizvođača, a ne da ona bude 100% uvozna kao što je danas.

Nositelj liste Domoljubne koalicije, dr. Miroslav Tuđman rekao je da samo jedinstvom možemo ostvariti uspješnu i jaku Hrvatsku. Program izlaska iz krize je spreman:

Nakon parlamentarnih izbora Domoljubna će koalicija na prijedlog budućeg predsjednika Tomislava Karamarka usvojiti u Saboru program 5+ Hrvatska.

Da je proizvodnja hrane jedan od najvažnijih programa Domoljubne koalicije, potvrdio je u svom govoru i predsjednik HDZ-a, kandidat za novog hrvatskog premijera Tomislav Karamarko. Ponovio je da će država svakom novorođenom djetetu dati potporu od tisuću eura, te da će zastupnicima i ministrima smanjiti plaće za barem 25%, čime će uštedjeti oko 25 milijuna kuna.

Želimo našim mjerama u Hrvatskoj ojačati selo, poljoprivredu, proizvodnju hrane ali i stvoriti jako srednji sloj. To je garancija budućnosti hrvatskog društva i sociološki i politički i kako god hoćete jer samo srednji sloj garantira tu dugoročnost. Nama ne treb adržav au kojoj se bogati dnevno sve više bogate a siromašni su svi siromašniji. Takvu državu mi sigurno nećemo htjeti niti ćemo se za nju boriti.

Sudionici skupa sinoć su posebno pozdravili generala Mladena Markača, koji – iako je odbio ponudu da bude nositelj liste, svojom nazočnošću u Koprivnici dao potporu Domoljubnoj koaliciji.

zatvori