Petak, 29. ožujka 2024.

Dvije prometne i pokušaj provale

Policijska uprava koprivničko-križevačka jučer je na svom području zabilježila dvije prometne nesreće, stoji u njenom dnevnom izvješću.

Prva, o kojoj smo već izvijestili, dogodila se oko 14:30 na raskrižju Križevačke ceste i koprivničke obilaznice. Vozač osobnog automobila spuštao se s nadvožnjaka prema Križevačkoj, no put mu je prepriječio tegljač čiji je vozač ignorirao pravila prednosti prolaska na tom raskrižju. Osobni automobil udario je po sredini kamiona, ali srećom nije podletio pod kotače. Premda je na automobilu nastala znatna materijalna šteta, ozlijeđenih nije bilo.

Još jedna prometna nesreća u kojoj su sudjelovali tegljač i osobni automobil dogodila se nešto ranije, oko 14:05, u Borovljanima, i to zbog nepropisnog pretjecanja.

Zabilježen je i jedan pokušaj provale. Tijekom vikenda, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u prostorije benzinske postaje u Sv. Ivanu Žabnu, no odustao je od namjere i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Šest tisuća kuna za dva promila

Na Prekršajni sud u Koprivnici jučer je doveden 28-godišnjak koji je oko 15:40 u Prugovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,18 promila te je pritom uzrokovao i prometnu nesreću – sletio je, naime, s kolnika. Kažnjen je novčanom kaznom od 6.000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

zatvori