Petak, 26. travnja 2024.

Ovogodišnje državno foto natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju održat će se u Općini Kalnik

Ovogodišnje, peto po redu državno fotografsko natjecanje Humanitarne zaklade “Naš mali kutak raja” za djecu s teškoćama u razvoju održat će se u Općini Kalnik u srijedu, 14. listopada, u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce i Foto kino klubom Podravina.

Zaklada je ovaj projekt, pod nazivom “Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu” osmislila i pokrenula s ciljem pomoći i uključivanja djece s teškoćama u razvoju u što normalnije životne uvjete.

Na natjecanju će sudjelovati djeca od 5. do 8. razreda iz nekoliko hrvatskih županija, a ovogodišnja tema je “Ljepote Kalnika i okolice” u dvije kategorije: krajolikdetalj. Svaka škola ili centar može prijaviti najviše četvero natjecatelja. Izložba te podjela nagrada i priznanja održat će se u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce 5. listopada u 11 sati, u sklopu obilježavanja Dana grada Koprivnice.

Ovo državno fotografsko natjecanje za učenike sa sniženim intelektualnim sposobnostima jedinstveno je u Hrvatskoj, ističu iz Zaklade, te time Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica postaju perjanica novog odnosa spram djece s posebnim potrebama i jedinstveni centar umjetničke fotografije u Hrvatskoj.

Satnica:

• 08.20 – 08.30 sati – dolazak u Općinu Kalnik, Trg Stjepana Radića 5
• 08.30 sati – službeno otvaranje natjecanja, načelnik Općine gosp. Mladen Kešer
• 08.40 – 09.00 sati – doručak
• 09.00 – 11.00 sati – fotografiranje – mjesto Kalnik, Vrt mira i Stari grad Kalnik
• 11.10 sati – ručak.

zatvori