Subota, 18. svibnja 2024.

Usprkos glasinama, zasad nema govora o prihvatu izbjeglica u Koprivnici

Ima li istine u glasinama da se koprivnički Kampus priprema za prihvat sirijskih izbjeglica, koje na svom putu u bolji život prolaze i kroz Hrvatsku, Radio Drava je pitala zamjenika koprivničke gradonačelnice Mišela Jakšića.

Stalno održavamo nekakve mini-kontakte, mini-sastanke. Da, točno je da izviđamo kakva je situacija, koliko ljudi eventualno može doći u Kampus, a koliko u neke druge objekte. U kontaktu smo s Podravkom ako će nam trebati pomoć oko hrane. No, to su sve samo predpripremne radnje da nas ne bi dočekalo nespremno jer doista danas straha od toga nema.

Jakšić kaže da je Zrinski trg stalno u kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, ali i drugim državnim službama nadležnim za ovo humanitarno pitanje. Trenutno može zaključiti samo jedno:

Koprivnica do dana današnjeg nije na nikakvoj ruti za izbjeglice. Ponavljam: nikakve izbjeglice na današnji dan ne putuju prema Koprivnici. Ukoliko se nešto promijeni, a ja doista ne znam dokle će ta humanitarna katastrofa ići, pravovremeno ćemo o tome obavijestiti javnost.

Jakšić je izrazio žaljenje što je ova humanitarna katastrofa postala i u našim lokalnim okvirima, kaže, prvorazredno političko pitanje, koje se nažalost koristi za prikupljanje jeftinih političkih bodova.

zatvori