Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Štrajk prosvjetara: Evo gdje ima nastave, a gdje nema

I u koprivničkim školama danas je nastavljen prosvjetarski štrajk. U Upravnom odjelu za društvene djelatnosti koprivničke Gradske uprave doznajemo da je situacija slična onoj od petka.

U školi Antun Nemčić Gostovinski svi prosvjetari štrajkaju, u Đuri Esteru dio njih, a u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce rade samo dva učitelja. Oni vode brigu o petero djece koja su danas stigla na nastavu.

Jedina koprivnička škola u kojoj prosvjetari ne štrajkaju je škola Braća Radić u Miklinovcu. Tamošnji ravnatelj Krešo Grgac svjestan je teške situacije u kojoj su prosvjetari, i upravo stoga je zadovoljan što zaposleni u njegovoj školi ipak ne štrajkaju. Kaže da su tako kolege iz zbornice ispred osobnih stavili interese učenika i cijelog obrazovnog procesa, što znači da se nastavni proces u toj školi redovno odvija, bez remećenja vremenika nastave, pismenih provjera i slično.

A kao što je i u petak najavio ravnatelj Vjekoslav Robotić, u Gimnaziji Fran Galović nastava se danas uglavnom odvija. Naime, od 28 razrednih odjela, nastava je organizirana u njih 22. Šest razrednih odjela nije u školi jer za njih nije mogla biti organizirana nastava.

U Obrtničkoj školi nastava je organizirana po prilagođenom rasporedu je u štrajku 30% nastavnika.

U Srednjoj školi Koprivnica nastava se odvija u medicinskoj školi koja nastavu ima u bolnici. Ostala se nastava ne odvija.

zatvori