Petak, 19. travnja 2024.

ŠRK Podravka viceprvak Hrvatske u ribolovu bassa

Ekipa ŠRK Podravke osvojila je drugo mjesto na kraju aktualne sezone Hrvatske bass lige te time ostvarila pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju na SP u Portugalu sljedeće godine.

Posljednja dva kola lige u ribolovu na pastrvskog grgeča održana su proteklog vikenda na jezeru Petnja kod Slavonskog Broda u lošim vremenskim uvjetima s puno kiše. Zbog toga je prvog dana, u subotu, ulovljeno svega 13 riba, a u nedjelju tek četiri – što je pridonijelo napetosti natjecanja jer je jedna riba odlučivala o plasmanu među prva tri mjesta.

150908_srk-podravka-ulov

U takvim su se uvjetima odlično snašli Branimir KalinićMatija Štefek iz ŠRK Podravke koji su u pretposljednjem kolu bili prvi s 4,278 kg ribe i u posljednjem drugi s 0,864 kg, s tim da su ujedno uhvatili i najveću ribu ovogodišnjeg natjecanja – bassa od dva kilograma. U ukupnom poretku lige osvojili su drugo mjesto, iza Sloge iz Orešja.

150908_srk-podravka

Ekipa ŠRK Šoderice u petom je kolu ostala bez ulova i završila na šestom mjestu, dok je đurđevački Picok u konačnom plasmanu sedmi. Prve tri ekipe, među kojima i ribolovci Podravke, predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2016. godine.

 

zatvori