Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo ne smije uzmaknuti pred Rijekom, kaže trener Kopić

Slaven Belupo u subotu zaključuje niz od tri domaće utakmice, i to najtežom: nakon Splita i Istre, na travnjak Gradskog stadiona dolazi Rijeka. Riječ je o momčadi koja je u Koprivnici šest puta slavila, devet je puta poražena i deset puta odnijela je bod, no trener Farmaceuta Željko Kopić oprezan je oko statistike i sve što želi jest da njegova momčad pokaže dobru igru protiv jakog suparnika.

Kopić je zadovoljan igrom u posljednje dvije utakmice i smjerom u kojemu momčad ide, no i dalje nedostaju, kaže, zasluženi bodovi. Rijeka je, pak, vrlo zahtjevan protivnik.

Dolazi nam jedna izuzetno natjecateljska ekipa, ekipa koja ima kvalitetu, kontinuitet vođenja i jasnu sliku onoga što želi prezentirati na terenu.

Kako bi se mogao nositi s takvom momčadi, Slaven Belupo morat će dati svoj maksimum bez i najmanjeg uzmaka, kaže trener Kopić te navodi što očekuje od svojih igrača.

Pod broj 1 – hrabrost. Želim vidjeti hrabrost na najvišoj razini. Želim vidjeti odlučnost, da igramo na isti način na koji igramo sve ove utakmice. Nema uzmaka ni jedan posto, nema priče o nekakvoj defanzivi, osim u slučaju da se Rijeka pokaže toliko kvalitetnom da nas u tom dijelu izdominira.

Goran Paracki. Snimio Marko Posavec.
Goran Paracki. Snimio Marko Posavec.

Svega toga svjesni su i u momčadi, kako je sažeo vezni igrač Goran Paracki.

Svaki igrač treba biti na svom maksimumu i, kao što je trener rekao, ne smijemo odmicati od svoje igre i svog načina igre. Moramo biti hrabri i, kako se kaže, potući se na terenu. To će biti ispravan put prema dobrom rezultatu i na kraju ćemo vidjeti što će biti na semaforu.

Trener Kopić neće moći računati na Križmana, a u momčadi ima i još nekih problema s virozama. Teškoće bi mogla stvoriti i obilna kiša koja je potopila teren dan uoči susreta; u subotu bi, doduše, trebala znatno oslabjeti.

Utakmica Slaven Belupo – Rijeka na rasporedu je u subotu od 19 sati na koprivničkom Gradskom stadionu.

zatvori