Subota, 4. svibnja 2024.

Raspisan natječaj za književnu nagradu “Mali Galović”

Organizacijski odbor Međunarodnog festivala književnosti 22. Galovićeve jeseni raspisao je natječaj za književnu nagradu „Mali Galović 2015.“

U natječaju mogu sudjelovati učenici srednjih škola te učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke župaanije. Tema je slobodna i sudionici nisu ograničeni nikakvim književnim žanrom – primaju se sve vrste poezije i proze, napisane hrvatskim književnim jezikom ili na kajkavskom narječju. Učenici svoje radove trebaju predati mentorima, odnosno nastavnicima hrvatskog jezika, koji će ih proslijediti dalje, a konačan izbor objavit će Povjerenstvo za nagradu “Mali Galović” 2015.

Organizacijski odbor ujedno najavljuje i Pjesničku matineju “Mali Galović”, u sklopu koje će biti i otvorenje Festivala, u koprivničkoj Gimnaziji 22. listopada. Uoči matineje bit će proglašeni finalisti „Malog Galovića“, a učenici će imati priliku družiti se s hrvatskim i inozemnim pjesnicima. Sama nagrada dobitnicima će biti uručena na svečanom zatvaranju festivala, uz dodjelu “velikog Galovića”, 24. listopada.

zatvori