Utorak, 23. travnja 2024.

‘Prilika za sve’ krenula početnom konferencijom u Županiji

Početnom konferencijom danas je u sjedištu Koprivničko-križevačke županije u Nemčićevoj počela provedba projekta “Prilika za sve”.

Konkretno, riječ je o projektu osiguravanja asistenata u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, pojasnio je Radio Dravi dožupan Ivan Pal:

Taj projekt je vrijedan 1,930.000 kuna i osigurat će 39 pomoćnika za 77 učenika u školama kojima je osnivač Županija. Konkretno, riječ je o 15 osnovnih i 6 srednjih škola. 52 učenika koji dobivaju asistente je u osnovnim, a 25 u srednjim školama.

Osim što tako pomažu učenicima s teškoćama u razvoju, odgovorni u Županiji ovim projektom pomažu i nalaženju radnog mjesta.

Tu je prije svega potrebna empatija. Vrlo je veliki spektar svih mogućih zanimanja, osnovno je da imaju završenju srednju četverogodišnju školu. Sve ostalo je prepušteno odabiru škola pa najčešće ljude za taj posao biraju u suradnji s roditeljima i naravno svojim stručnim službama. Vrlo često su skloni odabiru ljudi koji su se u tom poslu na sličnim projektima već dokazali kao uspješni i marljivi. Ja i ovom prilikom pozivam sve one koji su dobili taj posao i žele ga raditi, da imaju da umu da je u njihovim rukama vrlo velika odgovornost.

10 učenika s najtežim poteškoćama svoje je asistente – kao što su najavili u Nemčićevoj, dobilo od samog početka nastavne godine, iako nije bilo sigurno da će Županija dobiti novac za njihove plaće. Ostali će početi s radom od 1. listopada.

zatvori