Petak, 29. ožujka 2024.

Održana komemoracija za Borisa Garaja

Prenosimo s koprivnica.hr

Prošloga petka u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana je komemoracija povodom smrti uglednog gospodarstvenika Borisa Garaja koji je preminuo nakon kratke i teške bolesti. Počast i svoje posljednje zbogom Borisu uputili su njegova obitelj, prijatelji, poznanici, poslovni suradnici i drugi.

Ispred tvrtke Hartmann posljednje zbogom uputili su Torben Rosenkrantz-Theil, predsjednik Nadzornog odbora Hartmann Hrvatske i osoba bliska sa Borisom mnogo godina, te Borisova dugogodišnja suradnica Melita Bači.

“Boris je izgradio Hartmann Hrvatsku takvu kakva je danas. Dugujemo mu našu poziciju na tržištu, našu zaradu te mnogo radnih mjesta nastalih pod njegovim vodstvom, zahvaljujući njegovoj kreativnosti i želji. Boris je uživao veliko poštovanje u Hartmann grupi. Bio je više od poslovnog lidera, dao je osobnost Hartmann Hrvatskoj te je bio duboko povezan sa poduzećem još od davnih vremena” – istaknuo je u svom dirljivom govoru Torben Rosenkrantz.

Melita Bači istaknula je kako je Boris bio dobri duh Hartmanna te kako je upravo zbog njega spajanje Bilokalnika s danskim Hartmanom prošlo bezbolno.

Uz Torbena Rosenkrantza-Theila i Melitu Bači od Borisa dirljivim govorima oprostili su se njegov gimnazijski kolega Stanko Ivančić te ispred SDP-a Frane Franičević.

Posljednji ispraćaj Borisa Garaja bit će u srijedu, 23. rujna, u 13 sati na gradskom groblju “Pri sv. Duhu” u Koprivnici. Obitelj Garaj moli da se umjesto kupnje cvjetnih aranžmana novac uplati na račun Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.

zatvori