Četvrtak, 25. travnja 2024.

Obilježen Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze

Društvo multiple skleroze naše županije obilježilo je proteklog tjedna Nacionalni dan oboljelih od te bolesti.

U Domu za starije i nemoćne osobe ovom je prigodom upriličen zabavni program, a o važnosti obilježavanja ovog dana za Radio Dravu je rekla predsjednica Društva Radmila Funtek.

Pa jednostavno je važno obilježavati naše dane – Međunarodni dan multiple skleroze i Nacionalni dan multiple skleroze jer su to dani kad se naši članovi druže, izmjenjuju svoja iskustva, žale se na poteškoće i jedan drugome daju neke pametne savjete.

Osim druženja u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, članovi Udruge prisustvovali su ovog vikenda i konferenciji Saveza društava multiple skleroze Hrvatske koja je također organizirana povodom Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze. Prema riječima predsjednice Funtek, na konferenciji se najviše raspravljalo o primjeni marihuane u medicinske svrhe.

Razgovarali smo o primjeni marihuane u medicinske svrhe u stanju multiple skleroze. Na koji način, kako, kad će to biti izvedivo i to najviše naše članove zanima.

Ovoj konferenciji, na kojoj se uz ovu raspravljalo i o ostalim važnim pitanjima na temu multiple skleroze, prisustvovalo je 11 članova županijskog Društva oboljelih od multiple skleroze.

zatvori