Petak, 17. svibnja 2024.

Migranti i dalje prelaze kod Botova, put im otežava hladnije vrijeme

Kroz Botovo, kao posljednju točku u Hrvatskoj prije prelaska granice i ulaska u Mađarsku, dosad je – u posljednjih deset dana, prošlo više od 40 tisuća migranata.

Rekao je to Radio Dravi načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, dožupan Ivan Pal. Migranti su do Botova stigli u 31-om vlaku i 30 autobusa. Posljednji zasad do Botova je stigao jutros u 4 sata. Kako je riječ o dobro organiziranom prelasku, već danas možemo očekivati dolazak novih vlakova, no u koliko točno sati u Nemčićevoj zasad ne znaju.
Činjenica je da ovdašnje službe odrađuju sve što treba kako bi prepratile migrante, no činjenica je i da su oni sve umorniji i u sve lošijem stanju. Posebno im put otežava sve hladnije, ali i kišovito vrijeme.

A među službama i volonterima koji pomažu migrantima je i koprivnički Komunalac. Zaposlenici ovog gradskog poduzeća organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći te su za migrante skupili nešto hrane, higijenskih potrepština te dječje obuće. Također su kao volonteri sudjelovali u dijeljenju hrane i vode migrantima dok njihovi kolege iz komunalnog sektora svaki dan čiste i održavaju čistom cestu i pružne prijelaze kojima izbjeglice prolaze.

zatvori