Petak, 26. travnja 2024.

Hrvači Podravke osvojili šest medalja u Slovačkoj, Vusić brončani na Državnom

Tekst: HK Podravka

Sedmorica mladih hrvača Podravke osvojila su ukupno šest medalja u uzrastima početnika te mlađih i starijih dječaka na jakom međunarodnom turniru “Karol Kur Gejza” u gradu Komarno u Slovačkoj.

Članovi Hrvačkog kluba Podravka u jakoj konkurenciji od 120 hrvača iz pet zemalja – Slovačke, Češke, Mađarske, Ukrajine i Austrije – osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Zlatom su se u uzrastu starijih dječaka okitili Filip Verčević u kategoriji do 44 kg i Alen Nogić do 57 kg, dok je prvo mjesto među početnicima osvojio Ivan Benko do 26 kg. Stjepan Delimar bio je srebrni među mlađim dječacima do 62 kg. Valent DelimarFilip Picer osvojili su brončane medalje u uzrastu starijih dječaka do 40, odnosno 53 kg. Fran Jakupanec za dlaku je izgubio medalju među mlađim dječacima do 35 kg, izgubivši u borbi za treće mjesto – na kraju je bio peti.

Hrvački klub Podravka na turniru je ekipno osvojio peto mjesto, a mlade su hrvače u Slovačku vodili treneri Renato Begović i Ivan Lončarić.

Filip Vusić na postolju. Izvor: HK Podravka
Filip Vusić na postolju. Izvor: HK Podravka
Filip Vusić brončani na Prvenstvu Hrvatske slobodnim načinom

Tri juniorska hrvača Podravke prošle su subote nastupila na Juniorskom prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom, održanom na zagrebačkoj Peščenici. Filip Vusić jedini je stigao do odličja, i to brončane medalje u kategoriji do 74 kg. Alen Fodor osvojio je peto mjesto do 66 kg, dok je Filip Frankol u istoj težinskoj kategoriji ostao bez plasmana. Treba spomenuti, ističu iz kluba, da su mladi hrvači na ovom prvenstvu nastupili čak dvije težinske kategorije iznad svojih uobičajenih, te da tijekom cijele godine usavršavaju samo grčko-rimski način hrvanja. Na prvenstvo ih je vodio trener Miroslav Mihalec.

zatvori