Petak, 26. travnja 2024.

Gradski vijećnici većinom glasova podržali Izvješće o radu gradonačelnice

Koprivnički gradski vijećnici jučer su imali prilike raspravljati i odlučivati o Izvješću o radu gradonačelnice za prvih šest ovogodišnjih mjeseci.

Na 40 stranica taksativno je pobrojano što se u Gradskoj upravi radilo i koje su se odluke i akti donosili. Iz rasprave o sadržaju napisanom na 40 stranica izdvajamo ocjenu šefa oporbenog kluba HDZ-HSS Ernesta Forjana:

Ovo izvješće slobodno možemo nazvati “vrijeme sirotinje, umjetnosti i tekuće likvidnosti”.

Iako nije namjeravala sudjelovati u raspravi, jer sve je rečeno u izvješću, gradonačelnica Vesna Želježnjak Forjanu je odgovorila:

Svatko ima pravo gledati kroz svoje mentalne očale, kažem to ne vrijeđajući nikoga, to ste i zadnji puta čuli. No ja živim u jednom drugom gradu, uređenom gradu, kulturnom gradu i sretna sam da živim, radim i da ću – nadam se u ovom gradu doživjeti i mirovinu. I bit ću sretna što sam u ovako prekrasnom gradu!

Političkim razlikama usprkos, Forjan je kao dobre poteze istaknuo financijsku potporu Udruženju obrtnika, nabavku smeđih kanti, otvaranje Socijalne samoposluge, dodjelu jednokratnih pomoći siromašnim građanima… No, zasmetala ga je donacija od 25.000 kuna Umjetničkom paviljonu u Zagrebu za suorganizaciju izložbe kolekcije Vugrinec.

I sad dolazimo na ono bitno. Kriteriji po kojima s jedne strane sakupljamo po dućanima i stavljamo u košarice za one koji na žalost više stvarno nemaju, otvaramo Socijalne samoposluge, povećava se broj onih koji su na rubu siromaštva, a Vi gradonačelnice sponzorirate izložbe po Zagrebu ljudima – nisam nikom jalan, koji imaju poprilično novaca.

Da je riječ o programu koji podiže standard života Koprivničanaca, podsjetila je gradonačenica Želježnjak:

To je bilo sufinanciranje izložbe koja je bila održana u Koprivnici, ako ste vi to zaboravili. Trebalo je platiti i prijevoz te čuvanje slika kao i katalog koji je pratio izložbu u Koprivnici. Grad Koprivnica je ponosan da uz svu tu krizu i svu tu sirotinju još može imati izložbe i kazalište, da su naši sugrađani zaslužili da imaju i takve izložbe i kazalište i sve ono što je nadogradnja, da se ne bi samo živjelo sa sirotinjom.

Gradonačenici su svojim raspravama potporu dali i vijećnici iz redova vladajućih – Damir Benotić, Anica Desnica, Željko Vugrinec i Helena Hećimović koji su podsjetili na najveće rezultate – visoki standard skrbi o djeci i mladima, realizaciju projekata koje financira EU, rješavanje gordijskog čvora Sveučilišta Sjever, zahvate koji će spriječiti ponovno izlijevanje potoka Koprivnica te opću ocjenu o dobrom radu Gradske uprave na Zrinskom trgu.

Tako je i izvješće o polugodišnjem radu gradonačelnice Koprivnice usvojeno većinom glasova pri čemu su HDZ-ovi i HSS-ovi vijećnici bili protiv.

zatvori