Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Građani Koprivnice prijavili 30 slučajeva neovlaštenog odlaganja otpada

Brojnim akcijama i edukacijama usprkos, u koprivničkoj Gradskoj upravi još se uvijek bore s nepropisno odbačenim otpadom. Neodgovorni građani koriste priliku da, osobito na rubnim dijelovima grada, u šumskim područjima, ostave otpad koji potom netko, točnije nadležne stručne službe, trebaju zbrinuti.

U uklanjanju odbačenog otpada veliku ulogu imaju i sami građani koji o konkretnim slučajevima obavještavaju gradsku upravu i komunalne redare, rekla je za Dravu info pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec:

Ove godine je bilo tridesetak prijava kojima su nam građani javili da je nepropisno odložen otpad. Još bih jednom istakla najkritičnije lokacije. To je u Ulici Bajer gdje se ne smije odlagati građevinski otpad. Tamo smo počinitelja i ulovili te je morao pokupiti otpad koji je odložio. Isto tako još jednom pozivamo vlasnike u Ulici Josipa Vargovića da više vode računa i brige jer gotovo svakodnevno dolazi komunalni redar i bilo je nekoliko akcija čišćenja. Maksimalno se angažiraju i komunalni redari i naše komunalno poduzeće no pozivamo vlasnike da ograde prostor čime će spriječiti odlaganje otpada kojemu tamo nije mjesto.

Pročelnica Ištvan Krapinec kaže i da se posebno vodi računa o redu na zelenim otocima. Iako se kontejneri gotovo svakodnevno prazne, u posljednja dva tjedna pokupljeno je gotovo 50 kubičnih metara otpada ostavljenog ne u već uz kontejnere. Kako bi se očuvao red u gradu, Zrinski trg je uputio poziv građanima da prijave slučajeve neovlaštenog odbacivanja otpada. Za to je na gradskoj web stranici objavljen poseban obrazac a građani za prijavu mogu nazvati i besplatni gradski info telefon 0800 385 048. Doznajemo da prijave mogu biti anonimne.