Srijeda, 8. svibnja 2024.

Građani Koprivnice prijavili 30 slučajeva neovlaštenog odlaganja otpada

Brojnim akcijama i edukacijama usprkos, u koprivničkoj Gradskoj upravi još se uvijek bore s nepropisno odbačenim otpadom. Neodgovorni građani koriste priliku da, osobito na rubnim dijelovima grada, u šumskim područjima, ostave otpad koji potom netko, točnije nadležne stručne službe, trebaju zbrinuti.

U uklanjanju odbačenog otpada veliku ulogu imaju i sami građani koji o konkretnim slučajevima obavještavaju gradsku upravu i komunalne redare, rekla je za Dravu info pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec:

Ove godine je bilo tridesetak prijava kojima su nam građani javili da je nepropisno odložen otpad. Još bih jednom istakla najkritičnije lokacije. To je u Ulici Bajer gdje se ne smije odlagati građevinski otpad. Tamo smo počinitelja i ulovili te je morao pokupiti otpad koji je odložio. Isto tako još jednom pozivamo vlasnike u Ulici Josipa Vargovića da više vode računa i brige jer gotovo svakodnevno dolazi komunalni redar i bilo je nekoliko akcija čišćenja. Maksimalno se angažiraju i komunalni redari i naše komunalno poduzeće no pozivamo vlasnike da ograde prostor čime će spriječiti odlaganje otpada kojemu tamo nije mjesto.

Pročelnica Ištvan Krapinec kaže i da se posebno vodi računa o redu na zelenim otocima. Iako se kontejneri gotovo svakodnevno prazne, u posljednja dva tjedna pokupljeno je gotovo 50 kubičnih metara otpada ostavljenog ne u već uz kontejnere. Kako bi se očuvao red u gradu, Zrinski trg je uputio poziv građanima da prijave slučajeve neovlaštenog odbacivanja otpada. Za to je na gradskoj web stranici objavljen poseban obrazac a građani za prijavu mogu nazvati i besplatni gradski info telefon 0800 385 048. Doznajemo da prijave mogu biti anonimne.

zatvori