Nedjelja, 14. srpnja 2024.

Danom bez automobila zaključen Europski tjedan kretanja

Danom bez automobila, u kojemu je centar Koprivnice zatvoren za promet motornim vozilima, završava obilježavanje Europskog tjedna kretanja.

Istaknuvši da zatvaranje prometa nije organizirano da bi se živciralo građane, koordinatorica toga programa Helena Hećimović Radio Dravi je rekla:

Koprivnica je u Europskom tjednu kretanja punih 15 godina. Po tome smo prepoznati i u Hrvatskoj i u Europi. Kao grad primjer ističu nas u mnogim sredinama i u mnogim mjestima. Vjerujem da nam to donosi i mnogo bodova za buduće projekte u kojima nas traže da budemo partneri, tako da svim od toga imamo koristi, a najviše one mlade nove generacije koje uče živjeti i razmišljati na drugačiji način.

Inicijativa Europskog tjedna kretanja ispunila je svoj cilj, ocijenila je Hećimović, te istakla da su u 15 godina provedeni mnogi programi kojima su građani educirani, što je rezultiralo osmišljavanjem i primjenom održivog prometa u gradu, uvođenjem električnog javnog prijevoza, do konačnog cilja – smanjenja CO2. Stoga Hećimović zaključuje:

U Koprivnici Europski tjedan kretanja zaista traje svih 52 tjedna u godini.

zatvori