Petak, 26. travnja 2024.

Rotorovci odlični na tradicionalnoj Parenzani

Vozači koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor u nedjelju su nastupili na tradicionalnoj, 20. po redu brdsko-biciklističkoj utrci ‘Parenzana Cube 2015.’, najboljoj utrci tog tipa u Hrvatskoj koja se ujedno bodovala i za državno prvenstvo.

Rotorovcima je ovo bio peti nastup na utrci, a istarskim su stazama vozili Žarko Ilibašić, Alen Rupa, Igor Radmilović, Hrvoje Tisaj i Siniša Herman.

Staza je po običaju bila teška, s brzim izmjenama istarskog kamenja, opasnog spusta iz Istarskih toplica i blatne livade uz rijeku Mirnu, a vozila se na dvije trase: kraćoj, duljine 53 km i s 1.200 m uspona, te duljoj od 72 km i s 2.100 m penjanja.

Najbolji rezultat na duljoj trasi, u kategoriji Master A, postigao je Alen Rupa odličnim osmim mjestom s vremenom od 4 sata i 37 minuta. Igor Radmilović stigao je 21 minutu kasnije te osvojio 16. mjesto, dok je Žarko Ilibašić usprkos bušenju gume uspio završiti utrku za 5 sati i 52 minute.

Na kraćoj trasi, u kategoriji Master B, Hrvoje Tisaj upisao je svoj prvi nastup na službenoj utrci koja se boduje te ostvario više nego odličan plasman na 12. mjesto, dok je Siniša Herman na cilj stigao četvrti te time još jednom potvrdio odličnu formu koja mu je donijela plasman među prvih pet vozača u ukupnom državnom poretku u kategoriji Master B.

zatvori