Srijeda, 17. travnja 2024.

Mladi atletičari nastupili na prednatjecanju Hanžekovićeva memorijala

Četvero natjecatelja Atletskog kluba Koprivnica nastupilo je u finalu Erste lige, natjecanja koje tradicionalno prethodi Hanžekovićevu memorijalu.

Najbolji rezultat ostvarila je Anja Slavinić u kategoriji četvrtih razreda na 60 metara – osvojila je četvrto mjesto s vremenom od 9,78 sekundi – samo šest stotinki dijelilo ju je od medalje. Anja je nastupila i u skoku u dalj, gdje je s preskočenih 3,81 m zauzela šesto mjesto.

Ivan Mikulić natjecao se u kategoriji sedmih razreda na 600 metara te osvojio peto mjesto s rezultatom 1:42.10. U istoj utrci, ali u kategoriji učenica šestih razreda, nastupila je i Ivana Trešćec te s rezultatom 2:02.07 zauzela 11. mjesto.

Žilić drugi u Sošicama

Iskusni trkač Zoran Žilić nastupio je u međunarodnoj utrci od Radatovića do Sošica u Žumberačkom gorju. Zahtjevnu stazu od 15,56 kilometara istrčao je za 56 minuta i 32 sekunde, što mu je osiguralo odlično drugo mjesto.

Koprivnički atletičar Ivan Draga sljedećeg će vikenda nastupiti na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore koje će se održati u Splitu. Natjecat će se u utrkama na 3 i 5 tisuća metara.

A za vikend je na rasporedu i finale Kupa za kadete i kadetkinje u Osijeku. Tamo će otputovati četvero atletičara AK Koprivnica koji su se kvalificirali za nastup: Marko Gregurec i Ivan Mikulić na 1.000 m, Tin Prvčić na 300 m i Luka Šoštarić na 3.000 metara.

zatvori