Petak, 26. travnja 2024.

Udruga invalida organizirala tradicionalnu utrku u kolicima

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije u sklopu je obilježavanja Europskog tjedna kretanja u petak organizirala tradicionalnu maratonsku utrku u invalidskim kolicima.

Uz podravsko-prigorske domaćine, u utrci su sudjelovali i članovi udruga osoba s invaliditetom iz Bjelovara, Varaždina, Čakovca i Zlatara, Društvo distrofičara Zagreb te članovi koprivničke Udruge “Bolje sutra”, Društvo multiple skleroze, Udruga slijepih, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom te štićenici Podravskog sunca. Sudionici su se okupili ispred zgrade Centra Podravsko sunce te u pratnji policijskih službenika “pješačkim vlakom” u 9:30 krenuli prema Zrinskom trgu. U pješačkom vlaku sudjelovalo je 70 osoba, od kojih 30 u kolicima.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

U središtu grada potom je održan deseti po redu Maraton u invalidskim kolicima. Natjecanje je održano u četiri kategorije: žene, elektromotorna kolica, teže pokretne osobe s invaliditetom i sportaši s invaliditetom.

Rezultati 10. Maratona u invalidskim kolicima

Kategorija žene:
1. mjesto: Mirjana Horvat
2. mjesto: Nataša Friščić
3. mjesto: Melanija Krčmar

Kategorija elektromotorna kolica:
1. mjesto: Ante Dukarić
2. mjesto: Saša Pejić
3. mjesto: Antonio Šunjo

Kategorija teže pokretne osobe s invaliditetom:
1. mjesto: Slavko Pejić
2. mjesto: Ivica Biber
3. mjesto: Damir Juren

Kategorija sportaši:
1. mjesto: Miroslav Plejić
2. mjesto: Mario Hotko
3. mjesto: Miro Borček

U suradnji sa Savezom društva distrofičara Hrvatske Udruga je organizirala i provođenje kampanje “Za pokret”, koja se ove godine održava pod motom “Izaberi, promijeni, poveži” te su sudionicima i posjetiteljima podijelili letke.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori