Petak, 26. travnja 2024.

Streljaštvo: Ivan Betlehem dvostruki veteranski prvak Hrvatske

Tekst: Renato Kovačić

Na Prvenstvu Hrvatske za veteranske kategorije, održanom proteklog vikenda na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu, član Streljačkog sportskog kluba Podravka, Ivan Betlehem, osvojio je naslov dvostrukog državnog prvaka u disciplinama serijska zračna puška i serijska malokalibarska puška – ležeći stav.

U disciplini serijska zračna puška nastupili su veterani Streljačkog sportskog kluba Podravka, a Ivan Betlehem otpucao je svoj osobni rekord od 173 kruga u pojedinačnoj konkurenciji i osvojio naslov veteranskog prvaka Hrvatske. Miroslav Blažek sa 157 otpucanih krugova plasirao se na četvrto mjesto, Željko Ivačić sa 130 otpucanih krugova na dvanaesto mjesto, a Dražen Eisenbeisser sa 126 otpucanih krugova osvojio je trinaesto mjesto.

U ekipnoj konkurenciji veterana u ovoj disciplini ekipa Streljačkog sportskog kluba Podravka u sastavu Ivan Betlehem, Miroslav Blažek i Željko Ivačić, sa 460 otpucanih krugova osvojila je šesto mjesto.

Nakon osvojenog naslova državnog prvaka u zračnoj pušci Ivan Betlehem u svom drugom nastupu u disciplini serijska malokalibarska puška ponovno je odradio odličan rezultat od 180 krugova postavši veteranski prvak Hrvatske i u ovoj disciplini. Dražen Eisenbeisser otpucao je u ovoj disciplini 154 kruga plasiravši se na osmo mjesto, Željko Ivačić sa 149 otpucanih krugova ostvario je plasman na deseto mjesto, a Miroslav Blažek sa 123 otpucana kruga plasirao se na dvanaesto mjesto.

Ekipa Streljačkog sportskog kluba Podravka u sastavu Ivan Betlehem, Dražen Eisenbeisser i Miroslav Blažek u disciplini serijska malokalibarska puška – ležeći stav ostvarila je plasman na sedmo mjesto veteranskog prvenstva Hrvatske sa 457 otpucanih krugova.

zatvori