Petak, 26. travnja 2024.

Policija otkrila kućni laboratorij za proizvodnju marihuane

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako su njeni djelatnici dovršili kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom, rođenim 1976. godine, sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kako je istraživanjem otkriveno, osumnjičeni je od svibnja ove godine proizvodio marihuanu te ju davao na korištenje dvojici 30-godišnjaka i jednom 31-godišnjaku. Policijski službenici kod njega su pronašli 33 grama marihuane, 349 grama mješavine droge, osam plastičnih šprica u kojima se nalazilo sedam mililitara ulja konoplje, četiri biljke konoplje tipa droga, te laboratorij za proizvodnju i uzgoj marihuane u kojemu su bile zasađene 23 biljke visine između 77 i 182 centimetra. Uz sve to, dakako, išla je i oprema za unutarnji uzgoj konoplje, kao i drugi predmeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
Izvor: PU koprivničko-križevačka
zatvori