Petak, 26. travnja 2024.

Marija Mraz: Nadamo se da će invalidi moći na pozornicu Domoljuba do svog Dana

Nakon što je u Pučko otvoreno učilište stiglo idejno rješenje za ugradnju vertikalno-podizne platforme čime će se riješiti problem dostupnosti pozornice Domoljuba osobama sa smanjenom pokretljivošću, pitali smo predsjednicu gradske Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra Mariju Mraz kako je zadovoljna napretkom projekta.

Zadovoljna sam jer se bližimo cilju i onome što smo dugo željeli i dugo težili tome. Pomalo se radovi, zapravo ne još radovi, ali predradnje koje prethode radovima koji će se uskoro dogoditi. Naša je želja da to bude postavljeno barem do 3. prosinca kad se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Mislim da ljepši poklon ne bismo mogli dobiti.

Voditeljica glazbeno-scenske djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu, Maja Holek, rekla nam je kako se trenutno čeka odobrenje konzervatora, pod čijom je zaštitom objekt, te da će se nakon toga tražiti najpovoljniji izvođač radova. Marija Mraz je pak podsjetila kako je Grad Koprivnica donio strategiju jedinstvene politike za osobe s invaliditetom koja obvezuje prilagodbu svih javnih ustanova, te da će se pokušati pronaći i drugi izvori sredstava.

Sad još treba naći samo financije. Grad Koprivnica je donio strategiju jedinstvene politike za osobe s invaliditetom. Ona je obvezujuća, dakle, mora jednostavno ispoštivati to da uključuje i prilagođuje sve javne ustanove osobama s invaliditetom, ali ja vjerujem da za Grad Koprivnicu to neće predstavljati nikakav problem. Naravno da se mi trudimo naći i druge izvore sredstava, no u ovom trenutku vam ne mogu sve reći, jer moramo još sve to ispitati.

Dodajmo na kraju kako je Marija Mraz iskoristila prigode uručenja županijskih i gradskih nagrada da upozori na nepristupačnost pozornice Domoljuba te je prihvatila obvezu pratiti natječaje na koje bi se ovaj projekt mogao kandidirati i tako osigurati potreban novac.

zatvori