Subota, 27. travnja 2024.

Manje od deset dana do desetog Renesansnog festivala

Manje od deset dana preostalo je do početka jubilarnog 10. Renesansnog festivala.

U kojoj su fazi pripreme, Radio Dravi je rekao direktor koprivničke Turističke zajednice, Renato Labazan.

Radovi na našim bedemima traju već dva tjedna. Desetak ljudi, većinom su to ljudi sa Zavoda za zapošljavanje koje uzimamo svake godine na ovim poslovima, rade punom parom.

Sve zasad teče prema planu, kaže Labazan. Još treba dovesti puno rekvizita i drvene građe na bedeme, izgraditi nadstrešnice i drugo.

U tijeku je postavljanje drvenih palisada koje će ove godine opasati cijeli bedem, bit će i onih 150 metara koji su prošle godine nedostajali sa zapadne strane. Imamo dosta posla, ali imamo i pravu ekipu koja radi od jutra do sutra i vjerujem da će to sve biti napravljeno na vrijeme.

Prošle godine pred početak Renesansnog festivala na sajmištu se otvorila “crna rupa”, što je mnoge podsjetilo na slikovnicu s Koprivkom. Crna rupa ove će godine postati i turistička atrakcija.

Crna rupa je zatrpana, kao što znate, ali simbolički ćemo ju obilježiti s obzirom na to da je ona bila hit prošle godine. Ove godine će gospodin Dolenec, koji je inače autor crtanih romana s Koprivkom, obilježiti na prigodan način tu crnu rupu. Bit će i nekakvih kazališnih predstava, a mislim da će se u njima spominjati i ta crna rupa.

Renesansni festival svečano će biti otvoren u četvrtak, 27. kolovoza, u 19 sati, a glavna ovogodišnja tema bit će viteški turnir na konjima.

zatvori