Četvrtak, 25. travnja 2024.

Jegeniš će s novom stazom postati središte županijskih ribolovnih natjecanja

Nova staza za ribolovna natjecanja uređuje se na jezeru Jegeniš.

Naime, županijski Športsko ribolovni savez dobio je domaćinstvo Kupa kadeta ribolovaca 2016. godine, no na svom području nije imao stazu koja bi zadovoljila kriterije takvog natjecanja. Kako je Radio Dravi rekao predsjednik Saveza Ivan Petak, to će se uskoro promijeniti.

U suradnji sa Županijom i Nexe grupom, Športsko ribolovni savez sada izgrađuje stazu od 1.200 metara na jezeru Jegeniš koja će zadovoljavati upravo ove sve kriterije koji su potrebni za održavanje većih natjecanja koja mi želimo i koja smo sposobni organizirati, a sve u svrhu turističke promocije naše županije jer zaista imamo prekrasne vode i želimo to predstaviti široj hrvatskoj i međunarodnoj javnosti.

Stazu u izgradnji obišli su i župan Koren, dožupan Ivan Pal i predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković. Nju će, naravno, koristiti svi ribolovni klubovi iz naše županije, a Savez će na njoj održavati i svoja natjecanja. Jedno takvo probno natjecanje moglo bi biti održano još ove godine.

Imamo vremena do lipnja sljedeće godine, tako da nema nikakvih problema što se toga tiče, ali htjeli bismo još ove godine isprobati stazu na jednom, možda prijateljskom, natjecanju, samo da vidimo kakvi su kapaciteti što se tiče natjecanja, da vidimo kvalitetu staze što se tiče ulova. To nam nije primarni cilj, mi to želimo, ali ako ne – ne, onda ćemo ju isprobati na proljeće, možda već s Kupom županije.

Predsjednik županijskog Športskog ribolovnog saveza najavio nam je i svečanu sjednicu povodom 20. godina od osnutka Saveza, koja će se održati idućeg petka u Hotelu „Podravina“. Tom će prigodom biti nagrađeni svi ribolovci reprezentativci, kao i zaslužni dužnosnici Saveza te klubovi.

zatvori