Subota, 27. travnja 2024.

Jakšić: Obnova Zrinskog trga mogla bi krenuti 2017. godine

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić obišao je dijelove grada kako bi se uvjerio u kvalitetu radova na gradskim objektima ili na uređenju komunalne infrastrukture koje grad ljetos iz svog proračuna podmiruje s nešto više od pola milijuna kuna.

Jedno od radilišta je i spoj Starigrada i Jagnjedovca, gdje je izgrađena javna rasvjeta čime je povećana sigurnost sudionika u prometu. Slijede radovi na javnoj rasvjeti na još nekoliko lokacija. U tijeku je zamjena krovišta na Društvenom domu u Starigradu, a uređuju se i staze uz Zrinski trg što će, prema riječima dogradonačelnika Jakšića, omogućiti nove procese u Koprivnici:

To je samo početak otvaranja jedne veće i šire rasprave koju ćemo potaknuti iduće godine kako bismo 2017. godine mogli krenuti u rekonstrukciju Zrinskoga trga.

Na pitanje znači li to da će ispod središnjeg gradskog trga doista, kao što je svojevremeno bilo najavljivano, biti izgrađena i podzemna garaža, dogradonačelnik Jakšić je odgovorio:

Podzemne garaže bez privatne inicijative nisu u ovom trenu meta i nisu cilj. Ako će postojati privatna inicijativa, dapače!

A iako nema mogućnosti za izgradnju podzemne garaže, grad Koprivnica itekako kvalitetno gospodari investicijama te upravlja javnim prostorima i objektima, kaže Jakšić.

Mi se već godinama dičimo time da, kad govorimo o komunalnoj infrastrukturi da je Koprivnica u puno stvari prva a i u onome u čemu nije prva, je u top 5 gradova u Republici Hrvatskoj.

Za dodatni argument ovoj tvrdnji, zamjenik koprivničke gradonačelnice navodi:

U tijeku je i uređenje našeg bloka Podolica gdje će za dvije do tri godine niknuti zgrada nove osnovne škole. Isto tako vjerujemo da će niknuti i kuće i jedan novi kvart u kojemu se trenutno izvode radovi vrijedni 4,2 milijuna kuna.

zatvori