Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ejupi: U Zaprešiću moramo biti na istoj razini kao i dosad

Nakon pet odigranih kola Prve lige i prve pobjede, protiv Osijeka na Gradskom stadionu prošle nedjelje, pred nogometašima Slaven Belupa novo je gostovanje.

Protivnik im je donedavni drugoligaš Inter iz Zaprešića, momčad koja je, prema procjeni Slavenovog trenera Željka Kopića, itekako dokazala da zaslužuje biti u prvoligaškom društvu. To znači da njegovu ekipu u Zaprešiću čeka težak protivnik.

Inter, kao momčad koja je posložena stigla iz Druge lige, pokazala je svoju kvalitetu i svoju ozbiljnost jer su u prvih pet kola izgubili svega jednu utakmicu. Samim time, to pokazuje da nas čeka izuzetno zahtjevan posao.

Slavenov napadač Muzafer Ejupi s tri postignuta gola trenutno s još dvojicom igrača dijeli treće mjesto na ljestvici strijelaca. Uoči gostovanja u Zaprešiću, Ejupi napominje da Slaven izgleda dobro, ali da tu razinu mora i zadržati.

Ono što smo pokazali u zadnjih pet utakmica, kao i u zadnjoj protiv Osijeka, mislim da protiv Intera moramo biti na istoj razini, na istom nivou, ako želimo do pozitivnog rezultata.

Rekao je i kako mu osobno, a vjeruje i cijeloj ekipi, odgovara Kopićeva taktika.

Postigli smo 11 golova, to dovoljno pokazuje da igramo ofenzivno i mislim da, kao i meni, cijeloj ekipi odgovara način na koji mi trenutno igramo.

Sastav protiv Zaprešića vjerojatno će biti jednak onome protiv Osijeka, s tim da zbog ozljede neće nastupiti Gregurina. Križman i Mikulić u normalnom su režimu treninga, pa Kopić može i na njih računati. Utakmica u Zaprešiću na rasporedu je sutra od 20 sati, a sudi ju Dalibor Mlakar iz Zagreba.

zatvori