Subota, 11. svibnja 2024.

Anđela Mioč i Ljerka Krajnović prisjetile se početaka i slavnih dana RK Podravke

Rukometni klub Podravka danas slavi 60. rođendan, ujedno i šest desetljeća ženskog rukometa u Koprivnici.

Ovaj veliki jubilej popratit će i okruglo 10. izdanje Memorijalnog turnira “Josip Samaržija Bepo”, a proslava je započela svečanom sjednicom u dvorani Domoljub na kojoj se predstavnica prve generacije rukometašica Anđela Mioč, nekada Belec, prisjetila samih početaka.

Rujan 1955. Sve je počela na krosu, nastavnik Vinko Zember uočio je brzinske mogućnosti djevojaka, a zatim u igri graničara spretnost baratanja loptom i snagu šuta te izabrao djevojke koje su počele trenirati rukomet. Treninzi su se obavljali na igralištu iza stare gimnazije, u sušnom razdoblju u prašine crnog leša, a u kišnom, u blatu. Imale smo samo dvije lopte, stoga su one bile pravo bogatstvo. Nakon tri mjeseca treniranja zakazana je prva utakmica. Zgodno je napomenuti da uopće nismo imale dresove jer nam ih je posudio biciklistički klub, a bilo ih je samo šest pa je moja majka naštrikala sedmi kako bi se mogle izmjenjivati i presvlačiti.

Predstavnica ekipe osvajačica Lige prvakinja, golmanica Ljerka Krajnović, prisjetila se 1996. godine i zlatne generacije.

Htjela bih samo naglasiti da sam jako ponosna što sam bila dio te zlatne generacije, što je naš pokojni trener Samaržija mene doveo iz Rijeke, ne samo mene, ima nas jako puno koje nismo iz Koprivnice, ali koje smo živjele i koje smo disale i radile kao jedno, voljele smo ovaj klub i grad i živjele smo za rukomet. Vjerojatno su zbog tga došli rezultati.

Između ostaloga, na svečanoj sjednici prikazan je i film pod nazivom “60 uspješnih godina” te je predstavljena nova verzija himne kluba.

zatvori