Subota, 25. svibnja 2024.

Ekstremni biciklizam: Klačio Kutnjakom s 3,32 promila

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako u proteklom tjednu nije imala puno posla. Zabilježeno je ukupno devet kaznenih djela, od čega šest iz područja općeg kriminaliteta, dva iz maloljetničke delinkvencije i jedno iz gospodarskog kriminaliteta. Pet osoba kazneno je prijavljeno, a razriješena su i četiri kaznena djela iz ranijih razdoblja.

Zabilježena su i četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira – tri vrijeđanja policijskih službenika i jedna tučnjava. Što se tiče prometa, dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega pet s ozlijeđenim osobama. Jedan vozač motocikla teže je ozlijeđen, a šestero vozača i putnika u osobnim automobila zadobilo je lakše ozljede.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola je 41-godišnji biciklist zatečen u subotu kasno navečer u Kutnjaku – pedale je okretao, ako je to bio u stanju, s 3,32 promila. U najvećem brzinskom prekršaju bio je Mađar koji je jučer u Sv. Ivanu Žabnu vozio 85 tamo gdje je ograničenje 50 kilometara na sat. Jučer kasno u noći jedan je vozač na koprivničkom Trgu mladosti udario u parkirani automobil i nestao, ali nije se uspio izvući jer ga je policija kasnije pronašla.

I dobra vijest za kraj – usprkos suhom vremenu, požara i eksplozija nije bilo.

zatvori